Warning: Table '.\ideebadkamer\variable' is marked as crashed and should be repaired query: SELECT * FROM variable in C:\domains\badkamer-ideeen.nl\wwwroot\includes\database.mysql.inc on line 135
Inrichting van de badkamer | Drupal

Inrichting van de badkamer

  • user warning: Table '.\ideebadkamer\variable' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE variable SET value = 'a:19:{i:0;i:125;i:1;i:63;i:2;i:62;i:3;i:61;i:4;i:59;i:5;i:31;i:6;i:30;i:7;i:29;i:8;i:24;i:9;i:21;i:10;i:15;i:11;i:14;i:12;i:11;i:13;i:7;i:14;i:6;i:15;i:5;i:16;i:3;i:17;i:2;i:18;i:1;}' WHERE name = 'menu_masks' in C:\domains\badkamer-ideeen.nl\wwwroot\includes\bootstrap.inc on line 612.
  • user warning: Table '.\ideebadkamer\variable' is marked as crashed and should be repaired query: UPDATE variable SET value = 'a:0:{}' WHERE name = 'menu_expanded' in C:\domains\badkamer-ideeen.nl\wwwroot\includes\bootstrap.inc on line 612.
  • user warning: Table '.\ideebadkamer\variable' is marked as crashed and should be repaired query: DELETE FROM variable WHERE name = 'menu_rebuild_needed' in C:\domains\badkamer-ideeen.nl\wwwroot\includes\bootstrap.inc on line 637.

Wanneer u uw badkamer opnieuw gaat inrichten en nieuw badkamersanitair en badkamermeubels en accessoires gaat aankopen, dan is het van belang om u goed voor te bereiden.

 

Hier kunt u meer lezen over de inrichting, een inrichtingsplan en het optimaal gebruikmaken van de ruimte van de badkamer. In veel woningen is het een relatief kleine ruimte, waar u lekker wilt kunnen baden en douchen, waar ruimte moet zijn voor een wastafel en tweede toilet, waar de badkamerbenodigdheden kunnen worden opgeborgen en waar ook nog voldoende bewegingsruimte moet overblijven. Sommige mensen komen alleen in de badkamer voor het hoognodige en hebben daarom ook alleen behoefte aan het hoognodige meubilair en sanitair. Voor anderen is het een plaats waar men graag komt om te genieten, relaxen en voor een stukje persoonlijke verzorging. Zeker in het laatste geval zal er aan zaken als stijl en sfeer veel aandacht worden besteed, zodat het een prettige ruimte is waar men graag vertoeft. De vraag is dan ook: welke mogelijkheden biedt uw badkamer als ruimte en hoe kunt u daar optimaal gebruik van maken zodat het ook uw droombadkamer zal worden ?

Inrichtingsplan van de badkamer

Het begint dus met een goed plan van indeling en inrichting, waarbij men zowel pragmatisch als creatief te werk moet gaan. Men moet rekening houden met alle factoren die van belang zijn, variërend van de randvoorwaarden als grootte van de ruimte en aanwezige deuren, ramen en leidingen tot de wensen en eisen zoals welke sanitaire producten aanwezig moeten zijn en hoeveel kastruimte men wenst. Door zich goed voor te bereiden kan men fouten in de inrichting voorkomen, want achteraf zijn deze moeilijk te herstellen en ze kunnen voor veel ongemak en ergernis zorgen.

Totaalconcept van de inrichting

Wanneer men een bepaalde stijl, eenheid of sfeer in de inrichting wenst, dan kan men deze zelf creëren door een uitgebalanceerde mix van diverse meubels, sanitair en accessoires bij elkaar te zoeken. Daarnaast zijn er ook fabrikanten die een totaalconcept in een bepaalde stijl aanbieden, waarbij alles van tegels tot en met douche tot en met accessoires op elkaar is afgestemd.

Optimaal gebruik maken van de ruimte

Zeker wanneer uw badkamer niet aan de grote kant is, is het van groot belang optimaal gebruik te maken van de aanwezige ruimte. Bepaalde minimale afstanden tussen diverse objecten moeten er nu eenmaal zijn om voldoende bewegingsruimte over te houden, maar verder kan het een groot verschil uitmaken of men de badkamer op de ene manier of op de andere manier inricht. Dit is een kwestie van goed plannen en soms zoeken naar alternatieven. Er zijn bijvoorbeeld zeer compacte en functionele badkamermeubels die veel minder plaats innemen dan een paar losse meubels.

Bewegingsruimte in de badkamer

Zorg altijd voor voldoende loop- en bewegingsruimte. Wanneer u gewend bent om met meer personen tegelijk in de badkamer aanwezig te zijn, is niets zo vervelend dan het feit dat wanneer de ene persoon bij de wastafel staat, de andere niet meer bij en in de douche kan.

Ventilatie en verlichting

Ook ventilatie en verlichting behoren bij de inrichting van de badkamer. Verlichting kan naast functioneel ook sfeerbepalend zijn en ventilatie is hoognodig in een vochtige ruimte als de badkamer. Dus laat deze aspecten geen sluitpost zijn.